fallback

Арестуваха известен диригент по разследване за пране на пари

Министерството на културата прави ревизия на управлението му на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград

30.09.2024 | 18:06 Автор: Беатрис Младжова

Във връзка със съмнения за злоупотреби директорът на Театрално-музикалния и филхармоничен център - Разград е освободен от длъжност със заповед на министъра на културата от 30.09.2024 г. На Инспектората към Министерството на културата е възложено извършване на проверка по чл. 46 от Закона за администрацията за изясняване на всички факти и обстоятелства за периода на неговото управление.

Това става след като от прокуратурата съобщиха, че Левон Манукян е арестуван във връзка с досъдебно производство, свързано с разследване на длъжностно присвояване и пране на пари.

Повдигнати са обвинения на четири лица, едно от които е Манукян. Той и още един мъж са обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, извършено през месец септември. Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои преценка на доказателствата с оглед евентуално внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

На други двама души са повдигнати обвинения за пране на пари. Спрямо А.Г. е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На Б.Ч. е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 3000 лева.

В контекста на случилото се Министерството на културата планира проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback