Сириецът Омар Аднан, прегазил двамата полицаи в Бургас, е бил пълнолетен

Представят съдебно-медицинската експертиза днес

30.09.2024 | 13:52 Редактор:

Сириецът Омар Аднан, подсъдим за убийството на двамата полицаи в Бургас, е бил пълнолетен в момента на престъплението. Това ще докаже съдебно-медицинската експертиза, която ще бъде представена днес на поредното заседание по делото.

Аднан твърди, че е бил непълнолетен в момента, когато е шофирал автобуса - убиец със 47 мигранти. Предстои по делото да бъдат изслушани и още свидетели. Сред тях и Марияна Ламбова, която е управител на бензиностанция в местността Пода край Бургас, където е аварирал първият автобус, закупен от трафикантите.

Делото се проточи, защото не могат да бъдат издирени и разпитани всички свидетели, повечето от тях мигрантите от автобуса.

"Заключението в едно изречение, е че е пълнолетен. Съдебно-медицинската експертиза беше назначена още в началото на разследването, когато се породиха съмнения за възрастта на Омар. Те не бяха безпочвени, те се формираха въз основа на документи, които бяха представени, и в които бяха посочени различни рождени дати на това лице", заяви прокурор Димитър Узунов.

"Аз бях предупредена от "Гранична полиция", че трябва да ги предупредя, ако се появи някой, свързан с този автобус и да ги задържа при мен. Обадих се на 112, но никой не дойде", каза управителят на бензиностанция Марияна Ламбова.