fallback

Шофьорът, прегазил 3-годишното момиченце в Дебелт - ветеринарен лекар

Детето си играело пред къщата в махалата

29.09.2024 | 10:45 Автор: Искра Ангелова

Шофьорът, прегазил 3-годишно момиченце в ромската махала на средецкото село Дебелт, е ветеринарен лекар. Това твърдят близките за загиналото дето.

Мъжът бил в махалата да носи лекарство за кон, когато преминавайки в автомобила по черен път, прегазва детето, което си играело пред къщата в махалата.

Бабата на детето Данка разказва, че той бил с жена си в джипа и говорил по телефона. Въобще не разбрал какво се е случило.

"Не го познаваме. Знаем, че идва в махалата да носи лекарства на животните. От Бургас е", каза бабата на малката Мария Дора Маринова.

Положителен тест за канабис

След като чакали дълго да дойде линейка, майката намира кола и тръгват към болницата в Средец. По пътя се засичат с идващата по сигнал кола на Спешна помощ, която констатира смъртта на детето.

Първата проба за наркотици на шофьора е отчела бензодиазепин и е дала грешка, което прави теста невалиден. При втория тест отчета е бил положителен за употреба на канабис, пояснява БГНЕС.

От МВР обаче уточниха, че едва кръвната проба ще отчете дали ветеринарният лекар е пушил марихуана или теста е фалшив и мъжът е пил някакво лекарство, които често дават неверен резултат за употреба на наркотици.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback