Фалшив кредитен консултант от Мизия е задържан за измами за близо 100 000 лв.

Арестуван е за 72 часа

27.09.2024 | 18:15 Редактор:
Иззети са SIM карти, голям брой разписки за получени парични преводи, банкови карти.
Иззети са SIM карти, голям брой разписки за получени парични преводи, банкови карти.

27-годишен жител на гр. Мизия, представял се за кредитен консултант, е задържан при специализирана полицейска операция, проведена вчера от служители на сектор "Измами" в ГДНП, РУ - Разлог към ОДМВР - Благоевград и ОДМВР - Враца. Мъжът е в ареста за извършени от него измами под предлог съдействие за отпускане на паричен кредит предимно на хора с лоша кредитна история.

Съвместната полицейската работа започнала по сигнал, че в периода 30 юли - 29 август жителка на Якоруда била измамена с 13 200 лева. След прецизен анализ на постъпилата информация, служителите предприели процесуални действия. В хода им са иззети намерените мобилни телефони, SIM карти, голям брой разписки за получени парични преводи, банкови карти, документация, включително кредитни досиета, флаш памети, преносим компютър и други вещи, относими към разследваната престъпна дейност.

До момента е установено, че задържаният е автор на поне три измами, извършени на територията на няколко области в страната, с които е причинил имотна вреда на потърпевшите на обща стойност почти 100 000 лева, съобщиха от МВР.

Мъжът е задържан първоначално с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на материалите по случая на наблюдаващ прокурор от Териториално отделение  - Разлог към Районната прокуратура в Благоевград, той е привлечен като обвиняем и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава.

Според наличните данни за съпричастността на мъжа и към други измами на територията на страната предстои установяването на жертвите и изясняване на цялостната престъпна дейност на обвиняемия.

Снимка: МВР