fallback

Майката на прегазената Ани: Три години затвор за човешки живот е подигравка с нас

"Очакваме адекватна и справедлива присъда", заяви майката на Явор Анна Стоянова

26.09.2024 | 14:00 Автор: Толя Стоянова

Пореден протест в София на родители, изгубили децата си в катастрофи. Сред протестиращите са и родителите на Ани и Явор, убити на бул. "Сливница" миналата година. Протестът в "черно" започна час преди съдът да заседава по делото за катастрофата.

Двамата бяха убити от 18-годишния Адриан Антонов, шофирал с около 100 км/ч. На първа инстанция той получи 9 години затвор. След намаляването на присъдата с 1/3, защото Антонов направи самопризнания, тя беше определена на 6 години ефективно, но прокуратурата и близки на Ани и Явор заявиха, че това не е достатъчно.

"За нас като родители, които сме загубили децата, няма присъда, която да е удовлетворяваща. Няма какво да върне децата ни. Борим се за присъда, която да е знак за цялото общество, че децата ни са били ценни. По три години на човешки живот е подигравка с нас като родители", каза майката на Ани Десислава Малчева.

"Очакваме адекватна и справедлива присъда. Не може за смъртта на двама да се получи такава снизходителна присъда", заяви майката на Явор - Анна Стоянова.

fallback
Още от Криминално
fallback