fallback

Предупредителни протоколи за двама след рекламите на райски газ в училищата

Две момчета са разпитани в столичната полиция

24.09.2024 | 13:45 Автор: Беатрис Младжова

След случая с разпространени листовки до две столични училища, рекламиращи сайт за продажба на вейпове и райски газ, две момчета са установени и призовани да се явят в Четвърто и Пето РУ. След разпитите са им издадени предупредителни протоколи, съобщиха от СДВР. 

Междувременно столичната полиция и общината обявиха засилване на мерките за безопасност около училищата и осигуряване на жива охрана до 22 часа. В днешния ден продължават и проверките на РЗИ София в училищата, които следят за спазването на нормите в училищните столове и лавки, включително и за продажба на забрани вещества за лица под 18 години. 

За периода от 16 до 20 септември са били проверени 34 учебни заведения, но там не са установени никакви нарушения.

"Ако е абсолютно безопасно да разлепиш такива афиши до училище, това означава, че липсват училищни власти и липсват обществени власти. Не съм аз единствената, която знае, че има дистрибутори в училищата между 5 и 7 клас, които като щафета си предават, има ученици, които завършват 7 клас и предават щафетата на по-малките с връзката да продават вейпове в училище на деца 5-7 клас. Не е проблемът в учениците и не е проблемът в това, че някой си прави рекламата. Проблемът е на много по-високо ниво и то много по-дълбоко, започнал много по-отдавна и най-вероятно вече е време да се вземат някакви мерки", заяви специалистът по ранно детско развитие Анна Влаева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback