fallback

До 12 години затвор за 17-годишното момче, пребило жена в Перник

Жертвата и нападателят не са се познавали

23.09.2024 | 12:35 Автор: Толя Стоянова

17-годишният, който преби жена в Перник, ще бъде съден като непълнолетен. Това каза на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова. Присъдата, която го очаква, е от 5 до 12 години затвор.

След настъпилата смърт на пребитата от младежа жена обвинението срещу 17-годишния младеж ще бъде преквалифицирано. Досега то е било за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

"Предстои да бъде извършена аутопсия и съдебномедицинска експертиза. С оглед резултатите от нея и съобразно останалите доказателства по делото, след преценка на наблюдаващия прокурор, в случай, че се установи причинна връзка между извършеното от непълнолетния деяние и настъпването на смъртта, той ще отговаря за причиняване на смърт", добави Стоилова, цитирана от БНР.

Жертвата и нападателят не са се познавали. В деня на нападението те дори не са разговаряли помежду си. Няколко думи е разменил с жената приятелят на момчето, но срещу него не е повдигнато обвинение. 56-годишната жена бе нападната и жестоко пребита пред денонощен магазин в Перник. 

"На родителите е съставен акт за това, че са го оставили без родителски надзор след 22:00 ч. Глобата е от 300 до 500 лева. При повторно нарушение е от 500 до 1000 лева. Така че те ще понесат своята отговорност", каза регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Близките на починалата жена искат справедливост. Според тях младежите са били изпратени да се саморазправят с жената от собственик на друг магазин, а причината била – счупено стъкло на автомобила му.

"Изпратили са явно да я набият, ама той така я е бил, че направо я е убил", каза племенникът на починалата Борис Василев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback