Акцията срещу Мюмюн Искендер заради злоупотреба с евросредства - какво знаем до момента?

Семейството му е отведено в полицията

20.09.2024 | 18:40 Редактор:

Спецакция на прокуратурата и Антикорупционната комисия в Минерални бани. Униформени влязоха в сградата на общината и частните имоти на кмета Мюмюн Искендер. Семейството му е отведено в полицията и е разпитвано с часове.

Акцията започна рано сутринта. В операцията участва и Софийската градска прокуратура. Извършени са обиски и претърсвания в кметския кабинет в сградата на общинската администрация, в хотела на семейството на Искендер и в къщата на едно от децата му.

По неофициална информация действията на службите са във връзка със злоупотреба с евросредства, а въпросното разследване е отпреди няколко години.

"Нямам притеснения, защото всичко многократно е проверявано и цялото ми семейство с всички роднини, а общината сума ти проверки", сподели кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.

Атака и по Егемен Сербез

Депутатът на ДПС от Хасково Мюмюн Мюмюн, който е и председател на Алианса за права и свободи в областния град, заяви, че атаката е целенасочена и е с предизборен характер, като удря един от най-близките хора на Ахмед Доган.

Атакуван днес е бил и общинският съветник в община Стамболово - Егемен Сербез.

"Преди три четири часа получих телефонно обаждане, че институции проверяват фирмите и домашния ми адрес, и в същото време са на адреса на офиса ни", коментира Сербез.

Казусът влезе и в парламента, където хората на Доган определиха случващото се като репресия и натиск.

Вижте повече в репортажа.