Шофьори масово отказват пред служители на КАТ тестове за наркотици

Съставени са 3739 фиша и 669 акта за ден

18.09.2024 | 15:25 Редактор:
За ден МВР хвана 43 пияни или дрогирани зад волана.
За ден МВР хвана 43 пияни или дрогирани зад волана.

11 892 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на  13 682 водачи и пътници. Съставени са 3739 фиша и 669 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 25 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 14 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 11 са управлявалите с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 18 водачи, осем са отказали да бъдат тествани.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 777 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 час
Ами как да не отказват. Ей жената днеска - блъсната от емигранти и в ареста, след хапче за глава ...в килия с човек от противоположния пол, който я е блъснал. 16 часа са я държали. Другата лудост? Обиск на ДОМА! На нашия адрес се водят 6 души, защото са две къщи. И какво? Ще ни изтарашат всички, защото му светнало на чичко полицай! АЙ СТИГА, СТАВА ЛИ? А аконе става - оставки! Сигнализирай за неуместен коментар