fallback

Турски тираджия премаза паркирани коли в Лом при зрелищна катастрофа (+ВИДЕО)

Предполага се, че шофьорът е заспал зад волана

17.09.2024 | 18:37 Автор: Деси Николова

Тежкотоварен камион помете четири паркирани автомобила и се заби в метална ограда. Зрелищната катастрофа е станала на централна улица в Лом. Няма пострадали хора, нанесени са обаче огромни щети.

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е турски гражданин, който е бил без зелена карта.

В ранния следобед на 13 септември ТИР с турска регистрация пътува в посока Монтана, но на главния булевард в Лом внезапно губи контрол над машината и помита четири паркирани коли на пътя, като събаря и металната ограда на Росен и Ани.

"Обади се големият ми син, че някой се е ударил и е паднала оградата. Поглеждам веднага на камерите и колата ми я няма, като я е ударил човекът с камионам всичко е събрал ей там до стълба", разказва Росен.

Шофьорът е заспал на волана?

"Той е спрял в колите и може би тогава се е събудил. Детето голямото каза, че той е бил уплашен и е искал да му даде интернет, за да се свърже с неговите хора, щото тук изглежда няма в България неговия оператор", сподели Ани.

Два от паркираните автомобила са на семейството, а другите две коли, пострадали при удара - на съседите им.

"На комшията колата е тотал щета, тя е на хармоника. Бялата моята баничарка е тотал щета, вече нищо не става от нея", каза Росен.

От разследващите Росен е разбрал, че тираджията е шофирал над 20 часа, при разрешени 10.

"Човекът е без зелена карта, с немска застраховка, а камионът е от Дания и никой не може да каже какво и защо. Няма контрол в България", категоричен бе потърпевшият.

По случая е образувано досъдебно производство. А от община Лом ще настояват от АПИ, като собственик на второкласния път в Лом, да пренасочи тежкотоварния трафик от града.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Криминално
fallback