fallback

Задържаха осем души за разпространение на стоки без бандерол

На ръководителя на престъпната група е повдигнато обвинение

13.09.2024 | 15:02 Автор: Вяра Димова

Неутрализираха организирана престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол. Специализираната операция е проведена вчера на териториите на областите Търговище, Русе и Велико Търново от служители на ГД "Борба с организираната престъпност".

Операцията, при която е неутрализирана организира престъпна група за разпространение на акцизни стоки без бандерол, е реализирана под наблюдението на Окръжната прокуратура в Търговище. В хода ѝ са задържани осем души, проверени са осем адреса и пет моторни превозни средства. Иззети са 160 кг нарязан тютюн, машина за нарязване на тютюн, 150 кг тютюн, подготвен за нарязване, шест мобилни телефони и 2050 лева.

Петима от задържаните – четирима мъже на възраст 51, 46, 54, 43 години и 67-годишна жена са привлечени в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група, а на един от тях е повдигнато обвинение и за ръководител на групата.

С прокурорско постановление на четирима е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на пети – "парична гаранция". Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Снимка: МВР

fallback
Още от Криминално
fallback