Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев, обвинен за нападението над Дебора

Важни показания на таксиметровия шофьор, който е откарал обвиняемия до дома на жертвата

12.09.2024 | 19:20 Редактор:
Разминаване в показанията на свидетел по делото.
Разминаване в показанията на свидетел по делото.

Подсъдимият за нападението над Дебора от Стара Загора - Георги Георгиев, беше освободен под домашен арест от Районния съд в Пловдив. В края на юли районният съд реши обвиняемият да бъде пуснат под домашен арест. Месец по-късно обаче Георгиев беше върнат отново в ареста.

Днес бе поредното заседание по делото. Разпитан беше ключов свидетел, таксиметровият шофьор, който е откарал Георги до дома на Дебора вечерта, когато младото момиче беше нарязано с макетен нож.

Адвокатът на Георгиев - Петко Кънев коментира, че обвинението срещу клиента му рухва. По думите му в обвинителния акт се посочва, че свидетелят, който е таксиметров шофьор, сам е закарал подсъдимия до конкретен адрес в Стара Загора. Но от показанията, които същият е дал днес, става ясно, че въпросният адрес му е бил посочен от полицията.

Подсъдимият Георги Георгиев е с три обвинения - за закана за убийство на Дебора Михайлова, за това, че отрязал насила косата ѝ и за това, че ѝ е нанесъл 18 порезни рани с макетен нож. Заседанията се провеждат при закрити врата, пише БГНЕС.

Снимка: БГНЕС