fallback

40-годишен мъж отива на съд за нападение и закана за убийство с "Ще те приключа"

Обвиняемият нанесъл телесна повреда на мъж и жена пред заведение в София

12.09.2024 | 16:44 Автор: Елеонора Танева

Прокурор при Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 40-годишен мъж за пет престъпления, сред които закана с убийство на жена, нанасяне на телесни повреди на жена и мъж и хулигански действия.

На 24.06.2023 г. в заведение в гр. София, обвиняемият И.Б. ударил с ръка по лицето М.М., след това ударил и А.М. и причинил на двамата леки телесни повреди по хулигански подбуди, без да е бил предизвикан. Обвиняемият извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважения към обществото – на публично място удрял с метална палка масата използвана от М.М. и А.М., размахвал металната палка пред тях, докато крещял "Ще те смачкам". След това при излизане от заведението нанесъл удар с металната палка по шкафче, разположено до изхода му. На входа на заведението И.Б. се заканил на А.М. с убийство като ѝ казал: "Искаш ли да те наръгам и да те приключа".

След това издърпал със сила от ръцете на жената дамската ѝ чанта. Започнал да удря с металната палка по чантата и така унищожил два мобилни телефона на стойност 1817,49 лв. След това И.Б. принудил А.М. да влезе в автомобила, който управлявал като употребил за това сила - нанесъл удари с ръка по главата и гърба на жената и я избутал с тялото си към вратата на автомобила.

Предстои делото срещу И.Д. да започне в Софийския районен съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback