fallback

Митничари предотвратиха опит за пренасяне на близо 400 хил. лева

През месец август МП Капитан Андреево е спрял 7 подобни случая

10.09.2024 | 12:43 Автор: Деси Николова

Митническите служители на МП Капитан Андреево предотвратиха опит за пренасяне на недекларирани 200 000 евро, равностойни на 391 166 лева, при проверка на автобус, пътуващ от Румъния през България към Турция.

На 08.09.2024 г. на пункта е пристигнал автобус с турска регистрация. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, са пътували петима пътници. Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия след демонтаж на пластмасов панел от тапицерията зад вратата на автобуса се установява, че във фабрични кухини са укрити еврови банкноти. Установените пари са 200 000 евро с левова равностойност 391 166 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково- Териториално отделение – Свиленград.

На МП Капитан Андреево, само през месец август, са предотвратени 7 случая на недекларирана валута, предимно щатски долари и евро, на обща стойност близо 2 000 000 лева.

На пункта продължава и съвместната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите.

Снимка: Агенция "Митници"

fallback
Още от Криминално
fallback