Откриха хероин в тайник в кола в района на Дунав мост - Видин

Наркотикът бил скрит в нефабрични конструкции в пода

09.09.2024 | 10:45 Редактор:
Митничари откриха голямо количество наркотик в автомобил.
Митничари откриха голямо количество наркотик в автомобил.

Два пакета хероин в тайник в пода на автомобил задържаха митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в района на Дунав мост – Видин.

На 04.09.2024 г. в района на ТИР Терминал – Видин служителите в ТД Митница Русе отклонили за сканиране и щателна митническа проверка пристигналия на трасе "Изход" на ГКПП "Видин" лек автомобил с български регистрационни номера. В хода на проверката били установени допълнително изградени две нефабрични конструкции (кухини) в пода на превозното средство.

В една от тях бил открит найлонов плик, съдържащ пакети с твърда жълто-кафява прахообразна маса. При направен полеви тест веществото реагирало на хероин. Общото тегло на наркотика е 842,45 грама.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действията по разследване по досъдебно производство за извършено престъпление. В качеството на обвиняеми по делото са привлечени водачът на превозното средство Х.Я. и пътуващият с него В.Я. По искане на Окръжната прокуратура в Видин спрямо двамата са взети мерки за неотклонение "задържане под стража".

Намерените при претърсването вещи и предмети са описани и иззети, в това число лек автомобил, марка „Пежо“. Действията по разследването на митническия разследващ инспектор продължават под надзора на прокуратурата.

Снимка: Агенция "Митници"