Откриха над 21 кг канабис в товарен автомобил на "Калотина"

Водачът на камиона е сръбски гражданин

05.09.2024 | 10:35 Редактор:

Митнически служители от МП "Калотина" задържаха над 21 кг канабис при проверка на влизащ в страната товарен автомобил.

Около 01:15 ч. на 04.09.2024 г. на трасе "Входящи тежкотоварни МПС" пристигнал товарен автомобил със сръбски регистрационни номера. При проверка водачът на товарния автомобил – гражданин на Сърбия С.Ю., представил на митническия служител съпътстващите товара документи – транзитна митническа декларация и международна товарителница. При преглед на пломбата инспекторът се усъмнил в коректността ѝ.

Митническите служители предприели физическа проверка в товарния отсек на прикаченото полуремарке. В него върху последния ред стоки имало поставени 3 кашона, плътно увити в прозрачно фолио. При отварянето им било установено, че същите съдържат 20 пакета зелена тревиста маса. Извършеният полеви тест реагирал положително на марихуана.

Незабавно било предприето претърсване и изземване в условията на неотложност на товарната композиция с влекач. Общото тегло на иззетата маса, ведно с пликовете, е 21,600 кг.

Под ръководството на Софийската окръжна прокуратура се водят действия по разследване по досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество. С постановление на прокурор от Софийската окръжна прокуратура водачът на превозното средство С.Ю. е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно пренасяне през границата на страната на високорисково наркотично вещество – канабис. Лицето е задържано за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Снимка: Агенция "Митници", кадри: Youtube