fallback

Спипаха 19-годишен джигит с редица провинения да кара безразсъдно в Перник

Шофьор само от година и пет месеца, а вече с редица нарушения зад волана

04.09.2024 | 15:24 Автор: Деси Николова

След публикувани на 1 септември в социалните мрежи видеоклипове на автомобил, движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по ул. "Софийско шосе" в областния град, по разпореждане на директора на ОДМВР - Перник старши комисар Милчо Милчов са предприети незабавни действия за установяване на автомобила и неговия водач. Още на другия ден собственикът на лек автомобил "Фолксваген Поло", извършил драстичните нарушения, бил призован в сектор "Пътна полиция", съобщиха от МВР.

На 19-годишния - правоспособен водач едва от 1 година и 5 месеца, натрупал в биографията си криминалистическа регистрация за кражба на автомобил, за което е осъден и му е наложено наказание "пробация", е съставен акт за изпреварване с навлизане в лентата за насрещно движение и създаване на непосредствена опасност за движещите се по пътното платно, както и за несъобразяване с пътната маркировка. За двете нарушения ще му бъдат отнети 13 контролни точки и ще му бъде наложена максимална парична санкция.

Независимо от краткия му шофьорски опит, той е глобяван многократно за различни нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са му съставени 5 акта за административни нарушения и 6 фиша. Актовете са за неправилна маневра на пътното платно, преминаване на червен сигнал на светофара, управление на автомобил без Гражданска отговорност и 2 за предоставяне на собственото си МПС на неправоспособен водач – непълнолетния му брат. 4 от фишовете са за скорост и 2 за неправилно изпреварване и техническа неизправност на обща стойност 1 100 лева. За предишните нарушения са му отнети 10 контролни точки, а след издаване на наказателното постановление за нарушенията от 1 септември ще му бъдат отнети още 13, като остава само с 3.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback