fallback

След година издирване откриха серийна измамница в София

Жената отмъкнала близо 20 хил. лева чрез схеми със заложна къща

03.09.2024 | 12:49 Автор: Деси Николова

Криминалисти на Седмо РУ в София установиха и задържаха извършител на серия от измами. Сигналът за престъпната дейност бил подаден в районното управление преди около година. 

Според предоставените данни жена наела от фирма снимачна техника на стойност около 16 600 лева. В хода на разследването криминалистите установили, че вместо да я върне в срок, тя предала апаратурата в заложна къща, ползвайки документи с неистински данни за собственост. Няколко дни по-късно 28-годишната жена отново подписала договор за наем на камера с друга фирма и по същата схема прибрала парите от заложна къща за техника на стойност 890 лева. Последвал и трети удар за 850 лв., като този път камерата била наета от частно лице и отново заложена ден по-късно. 

Разследващите полицаи от Седмо РУ провели серия от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия в различни точки на столицата, чрез които по безспорен начин установили извършителят на измамната схема.

След доклада на досъдебното производство в районната прокуратура работата на разследващите продължила още няколко месеца с извършването на експертизи, видео проверки, анализи  и разпити на множество свидетели, които довеждат разследването до желания резултат - 28 годишната авторка на серията измами вече е с обвинения от прокуратурата по три члена от НК.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback