fallback

Спор на събор в Негованци завърши с убийството на един от празнуващите

33-годишен е задържан за престъплението

02.09.2024 | 14:15 Автор: Деси Николова

33-годишен мъж е задържан за извършено тежко престъпление в село Негованци, община Радомир. Сигнал за възникнал скандал и побой между няколко човека в селото е подаден около 04:28 часа вчера сутринта, съобщиха от МВР.

Екипи на ОДМВР-Перник и Спешна помощ пристигнали на място и установили смъртта на мъж. В рамките на предприетите действия криминалистите установили, че по-рано вечерта след разпра между две компании, които празнували събора на селото, празнуващите се разделили. Потърпевшият с няколко човека се преместили в негов имот в селото.

Малко преди 4 часа там пристигнала другата компания. Спорът се ожесточил и стигнал до фаталното нараняване с нож. Извършителят, който е познат на органите на реда и има постоянен адрес в град Бобов дол, е арестуван.

Тялото на починалия е предадено в Съдебна медицина за аутопсия. Извършен е оглед на място, образувано е досъдебно производство, което продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Перник. След проведените процесуално-следствени действия и събрани достатъчно доказателства, извършителят е привлечен като обвиняем и е задържан за до 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback