fallback

Пияни и дрогирани шофьори пълнят бургаските арести, паркингите преливат с отнети коли

Само за ден хванаха водачи след употребата на на амфетамини, кокаин, метамфетамин, канабис

28.08.2024 | 18:24 Автор: Елеонора Танева

Полицията в Бургаско с масирани проверки за пияни и дрогирани шофьори. Арестите се пълнят бързо, паркингите на полицията съхраняват отнетите автомобили.

Около 03.50 ч. на 27 август в с. Житосвят, общ. Карнобат за проверка е спрян лек автомобил «БМВ 320 D“, с френска регистрация, управляван от 28-годишен грузински гражданин, като е установено, че същия шофира след употреба на наркотични вещества /амфетамин и метамфетамин/. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

На 27.08.т.г. около 08.20 ч. на поморийската улица "Княз Борис I" служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил "Мерцедес CLK 270", с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен помориец, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества /кокаин/. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобила е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Същия ден около 11.45 ч. в района на поморийския аквапарк "Сънсет" служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка товарен автомобил "Тойота Ярис", с бургаска регистрация, управляван от 25-годишна жена от Велико Търново, като установили, че същата шофира след употреба на наркотични вещества /кокаин, метамфетамин и амфетамин/. Водачката е задържана със заповед за задържане, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Около 18:20 ч. в района на магазин в Поморие служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек  автомобил "Ауди А 4", с врачанска регистрация, управляван от 36-годишен мъж от Враца, като установили, че същия шофира след употреба на наркотични вещества /кокаин/. Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, автомобилът е иззет по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

Около 18:30 ч. в района до бл. 293 в ж.к. "Меден Рудник" възникна пътен инцидент с материални щети между л..а "Мерцедес CLK 200“, с бургаска регистрация, управляван от 39-годишен бургазлия и л.а. „Опел Астра“, с бургаска регистрация, управляван от 45-годишен бургазлия. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества, като втората проба била положителна за водачът на л.а. "Мерцедес" /амфетамин/. 39-годишният водач е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

Около 20:15 ч. по пътя с. Маринка - с. Ново Паничарево, общ. Приморско за проверка е спрян лек автомобил "Фиат Пунто", с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен мъж от с. Ясна поляна, като е установено, че същия отказва да му бъде извършена проверка по надлежния ред за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози. При извършения личен обиск в мъжа са намерени и иззети две свивки с бяло кристалообразно вещество /констатирано с полеви наркотест на метамфетамин/. Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Около 21:15 ч. в Ахелой служители от Районно управление – Поморие спрели за проверка лек автомобил «Алфа Ромео 159», с италианска регистрация, управлявана от 52-годишен мъж от Ямбол, като установили, че същия е неправоспособен водач, поради отнемането на всички контролни точки. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Ямболията е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Около 21:20 ч. на несебърската улица "Хан Крум" служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка т.а. "Хюндай I 30", със софийска регистрация, управляван от 22-годишна жена от София, като установили, че същата шофира след употреба на наркотични вещества /кокаин, канабис и амфетамин/. Водачката е задържана със заповед за задържане, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Около 23:25 ч. в Свети Влас служители от Районно управление – Несебър, обслужващи самостоятелна катастрофа с материални щети с л.а. "Мерцедес Е 320 CDI“, с ямболска регистрация, установили, че водачът - 23-годишен мъж от Ямбол, шофира след употреба на алкохол с концентрация - 2,60 промила. Водачът отказал да даде кръв за анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback