Задържаха трима за кражбата на джип от подземен гараж в София

Иззети са различни по вид технически устройства

28.08.2024 | 12:26 Редактор: Толя Стоянова
При претърсването са иззети множество и различни по вид технически устройства, използвани за кражби на автомобили.
При претърсването са иззети множество и различни по вид технически устройства, използвани за кражби на автомобили.

Специализирана полицейска операция е осъществена в рамките на предприето разследване по сигнал на собственик на луксозен джип - чужд гражданин. Той потърсил помощ в полицията на 20 август, след като установил липсата на превозното си средство, паркирано в подземен гараж в ж.к. "Изток".

При предприетите оперативни действия криминалисти от сектор "Престъпления, свързани с МПС" - СДВР установили точния час на извършеното престъпление, последвала и информация от ГД "Гранична полиция" за мястото на укриване на автомобила - автосервиз на територията на Четвърто - РУ.

В резултат на внимателно планираната през вчерашния ден спецоперация била предприета проверка на автосервиза. Там криминалистите открили откраднатия джип и то в момент на пренабиване на идентификационния номер на рамата. На място са задържани трима столичани, с криминални регистрации в полицията - 54-годишен известен за противозаконно отнемане и укриване на МПС, телесна повреда и кражби, 50-годишен - за кражби и 25-годишен за шофиране след употреба на алкохол.

При претърсването са иззети множество и различни по вид технически устройства, използвани за кражби на автомобили, заглушаване на GPS-сигнали и промяна на идентификационни номера на рами на МПС.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура, под чието наблюдение работата по документирането му продължава. Тримата задържани са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпления с прокурорско постановление са задържани за срок до 72 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)