fallback

Адвокатът на Румен Гайтански: Няма нито едно доказателство за срещи с управата на ББР

Защитниците му поискаха да бъде освободен без никаква мярка за неотклонение

27.08.2024 | 18:40 Автор: Елеонора Танева

Бизнесменът Румен Гайтански - Вълка остава в ареста за постоянно. Това реши Апелативният съд в София, пред който той обжалва постоянната си мярка за задържане. На 19 август Софийският градски съд му наложи мярка за неотклонение "задържане под стража", която беше потвърдена от Софийския апелативен съд.

В двучасовите си защитни речи адвокатите на Гайтански казаха, че не искат абсолютно никаква мярка за неотклонение, а освобождаването му.

"Няма нито едно пряко или косвено доказателство Гайтански да е подбудител или извършител. Няма данни Гайтански да се е срещал с членове на Управителния или какъвто и да е съвет на въпросната банка. Основните доводи са свързани с дейности, които касаят дружества, които не са на господин Гайтански", обясни адвокат Калин Донков.

Гайтански е обвинен като подбудител по разследването за отпуснат от Българската банка за развитие кредит за близо 150 млн. лв. Той бе задържан с прокурорска мярка до 72 часа, след като доброволно се предаде на органите на реда. По случая обвиняеми са още бившият изпълнителен директор на банката Стоян Мавродиев и Иван Георгиев, представител на фирмата "Роудуей кънстракшън“, получила кредита.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback