fallback

Ограбиха и пребиха с метална палка дете в Русе

14-годишният бил забелязан от служител на МВР, който се е прибирал от работа

27.08.2024 | 15:55 Автор: Толя Стоянова

Служители на Първо-РУ разследват сигнал за грабеж в Русе. За случая е сигнализирано в полицията вчера вечерта в 18:37 часа. По данни на потърпевшия 14-годишен младеж по-рано същата вечер се е придвижвал с тротинетка в района на бл. "Афродита", когато е спрян от двама, които със сила и заплаха са му отнели сумата от 260 лв. и мобилен телефон "Айфон", след като го съборили на земята и му нанесли удари с метална палка по тялото и главата.

После нападателите побягнали през тунела на блока в посока пазара. Момчето ги последвало, настигнало единия от тях и успяло да си вземе мобилния телефон и 210 лв. от сумата, като останалите 50 лева били в другия, който избягал от мястото, съобщиха от МВР.

Докато се е прибирал към дома си 14-годишният бил забелязан от служител на МВР, който се е прибирал от работа. Той своевременно е уведомил колегите си, след като е видял момчето с рана и кръв на главата. Наложило се е да му бъде оказана медицинска помощ в болницата, след което е освободен.

Със случая веднага са се заели криминалистите от Първо-РУ. Започнало е разследване в хода на образувано досъдебно производство. Предприети са действия по установяване и издирване на нападателите, както и на свидетели на инцидента. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback