Задържаха над 240 000 британски лири на митницата в Русе

Установени са 44 пакета, обвити в черен найлон

27.08.2024 | 10:19 Редактор: Беатрис Младжова

Митническите служители на ТД Митница Русе установиха и задържаха 241 020 недекларирани британски лири при проверка на товарен автомобил в района на Дунав мост-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

На 25.08.2024 г. на вход в Република България пристига товарна композиция с чуждестранна регистрация, управлявана от турски гражданин. Водачът е попитан дали има парични средства, които да декларира, но той е отрекъл. Митническите инспектори са извършили оглед на превозното средство, при който възниква съмнение за манипулация на една от фабричните кухини между влекача и ремаркето. 

Извършена е специфична рентгенова проверка, която потвърждава наличието на зони с различни плътности в участъка, за които водачът заявява, че са пакети с валута. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор, като в кухината са установени 44 пакета, обвити в черен найлон, съдържащи общо 241 020 британски лири. Валутата е задържана. 

Районната прокуратура във Видин привлече в качеството на обвиняем водача на превозното средство Я.О, гражданин на Турция, по образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Снимка: Агенция "Митници"