fallback

Пияни и дрогирани шофьори останаха без коли след акция на МВР по Южното Черноморие

Кокаин и амфетамин са най-засичаните наркотици при полевите тестове

26.08.2024 | 09:33 Автор: Елеонора Танева

Пияни и дрогирани шофьори масово карат по пътищата в Бургаско. Пет случая са установени само за няколко часа по българското Южно Черноморие. Полицията е отнела автомобилите на всички установени нарушители.

От Областната дирекция на полицията в Бургас съобщиха, че около 9:00 часа в неделя, 25 август, в района до база "Перота“ в Слънчев бряг е самокатастрофирал лек автомобил "Рено Клио“, с бургаска регистрация, управляван от 34-годишен мъж от старозагорското село Шейново. Мъжът не е получил сериозни наранявания, но е констатирано, че той шофира след употреба на наркотични вещества – кокаин. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

Около 14:40 часа, в близост до къмпинг "Офшор камп" служители от Районно управление - Созопол спрели за проверка "Фиат Пунто“, със софийска регистрация, управляван от 33-годишна пловдивчанка. Установено е, че същата шофира след употреба на наркотични вещества – кокаин и амфетамин.

Водачката отказала да даде кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. Работата по случая продължава.

Около 20:40 часа в село Лозенец полицаи спират за проверка още един автомобил "Рено Клио“, със софийска регистрация, управляван от 45-годишен бургазлия, като е установено, че мъжът шофирал след употреба на наркотични вещества – амфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. И по този случай е образувано бързо производство.

Около 23.40 часа, на паркинг между Созопол и къмпинг "Градина" самокастрофирал автомобил "Форд Турнео“, със софийска регистрация, управляван от 27-годишна жена от Перник, като дошлите на място полицейски служители констатирали, че жената шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,26 промила. Водачката е задържана за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство, пише БГНЕС.

Час и половина след полунощ командировани служители от Зонално жандармерийско управление – Монтана, движейки се по ул. "Несебър“ в Несебър, забелязали лек автомобил "Санг Йонг Рекстон“, със старозагорска регистрация, да криволичи по пътното платно в посока Старият Несебър. Автомобилът е спрян до хотел "Дел Мар“, като е установено, че негов водач е 35-годишен старозагорец. Същият е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.36 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет. По този случай е образувано бързо производство. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback