fallback

Полицейска проверка в Ловчанци прерасна в сблъсък с арести

Щракнаха белезниците на трима, наложи се употреба на електрошок

22.08.2024 | 15:17 Автор: Деси Николова

На 21 август, около 19:30 часа, в село Ловчанци, обл. Добрич, полицейски автопатрул, чрез подаване на светлинен сигнал, спира за проверка лек автомобил, управляван от 49-годишен мъж. В хода на проверката водачът на МПС отказва да предаде документите си и чрез използване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и неизпълнение на полицейски разпореждания, осуетява извършваната проверка, съобщават от ОДМВР-Добрич.

49-годишният мъж оказва съпротива на полицейските органи, като е подпомогнат в своите действия от насъбралата се тълпа в близост до извършваната проверка. След неколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицейските служители изважда служебно помощно средство "Тейзър" и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвежда два заряда.

След използването на помощното средство агресивният мъж е задържан от полицейските служители, като са му поставени помощни средства – белезници. В този момент от автомобила излиза съпругата на задържания и чрез използване на твърд предмет (дърво) нанася серия от удари по полицейските служители. Същата е обезвредена, поставени са ѝ белезници и също е задържана от полицейските служители.

Малко по-късно полицейските органи успяват да задържат за срок от 24 часа и 24-годишен мъж от същото село, роднина на задържаните лица, който по време на разигралата се ситуация, умишлено извършва действия, грубо нарушаващи обществения ред, не спазва общоприетите норми на поведение в обществото и се отнася към тях с пренебрежение.

Двамата полицейски служители са прегледани в ЦСМП Добрич и са с леки телесни повреди.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback