fallback

Полицай застреля зет си по време на лов в Силистренско

Грозят го до 6 години затвор

22.08.2024 | 13:30 Автор: Толя Стоянова

Полицай от РУ - Дулово застреля и уби по непредпазливост горски стражар със законно ловно оръжие. След полунощ, по време на законен отстрел на вреден дивеч, 47-годишният полицай прострелва в тялото 24-годишен стражар в Държавно ловно стопанство "Каракус". Пострадалият е отведен в болница, където е починал. Част от ловната група е бил и бащата на загиналия. Произвелият фаталния изстрел е бил баща на съпругата на младия мъж.

"При лова е станал инцидент. Води се производство по чл. 123 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода" от една до шест години. Предстои привличането му. Предстои назначаване на експертиза за причината за смъртта. Иззето е оръжието, което е законно. Прави се и разпит на свидетели. Това е законно ловно оръжие", каза Ивелин Чафаланов от Окръжната прокуратура в Силистра.

След инцидента са иззети кръвни проби, за да се установи дали случилото се е било под въздействието на алкохол. Полицаят е задържан за 24 часа в ареста, предаде БНР. Подготвя се привличането му към наказателна отговорност и удължаване на задържането му за срок до 72 часа по преценка на наблюдаващия прокурор

Снимка: Pexels

fallback
Още от Криминално
fallback