Откриха близо 300 кг канабис в Петричко, а кангали посрещнаха полицаите

Мъж е задържан за 72 часа

21.08.2024 | 15:09 Редактор: Искра Ангелова
Били са установени 1462 броя зелени растения.
Били са установени 1462 броя зелени растения.

В Окръжна прокуратура - Благоевград са постъпили материали за образувано досъдебно производство за извършени престъпления по няколко члена. На 19 август във връзка с получен сигнал полицейските служителите са извършили проверка в района на гр. Петрич. Бил е локализиран източникът на остра миризма от канабис, идваща от заграден с мрежа земеделски имот.

В него е имало и складови постройки, изградени няколко оранжерии и сгради за животни. От монтираните в имота камери за видеонаблюдение е било констатирано, че входната врата е метална плъзгаща се порта, заключена с катинар. Имало е и няколко агресивни кучета от порода "Кангал".

На място е бил установен ползвателят на имота - Н.В., на 49 години, от гр. Петрич.

В условията на неотложност са били извършени оглед, претърсване и изземване. Били са установени 1462 броя зелени растения, представителните проби от които при направен полеви наркотест реагирали положително на канабис (марихуана).

Намерени са били и сухи растения коноп (марихуана) - клони от тревисти растения, листна маса и съцветия. Общото им количество възлиза на 125,800 килограма. Сред иззетите веществени доказателства по делото са техника за наблюдение и вентилатори.

С постановление на прокурор Н.В. е привлечен в качеството на обвиняем за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа и за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в големи размери.

Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа, като предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Снимка: ОДМВР - Петрич / Архив