fallback

Пиян полицай удари на заден ход кола на румънска гражданка край ГКПП "Илинден"

Служителят е задържан за 24 часа

20.08.2024 | 15:32 Автор: Вяра Димова

Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се водят действията по разследване по образувано досъдебното производство за извършено престъпление - причиняване по непредпазливост на значителни имуществени вреди на лек автомобил.

Около 10:30 ч. на 19.08.2024 г. гражданката на Румъния Л.Н. управлявала лек автомобил в района на ГКПП "Илинден" в посока Гърция. На трасе "Изход" превозното ѝ средство било ударено от друго при потеглянето му на заден ход и маневрирането.

Чужденката слязла от автомобила си и констатирала, че номерът на колата ѝ паднал, а част от предната решетка била счупена. Местопроизшествието незабавно е било посетено от полицейските служители, които съставили протокол за пътнотранспортното произшествие.

В хода на разследването е установено, че извършителят на деянието е М.Т., младши полицейски инспектор в РУ на МВР Гоце Делчев. При тестването му за наличие на алкохол в кръвта техническото средство е отчело концентрация от 2,49 промила. Той е бил придружен до Филиала за Спешна медицинска помощ, където е дал кръв за изследване на концентрацията на алкохол в кръвта, съобщиха от пракуратурата.

При ПТП-то не са причинени телесни увреждания на водача на автомобила с румънски регистрационни номера Л.Н. и на пътуващите с нея чуждестранни граждани.

По делото е направен оглед на местопроизшествието, иззети са автомобил, управляван от М.Т., и записите от камерите за видеонаблюдение. Проведени са разпити на свидетели, извършено е разпознаване на извършителя на престъплението, назначена е химическа експертиза за установяване на наличие на алкохол в кръвта.

Предстои извършване на техническа и лицево-индентификационна експертизи, както и назначаване на автооценъчна експертиза на лекия автомобил, управляван от М.Т. Установено е, че превозното средство е собственост на община Хаджидимово и е използван от Областна дирекция на МВР Благоевград по договор за заем за послужване. Извършителят на престъплението – М.Т., е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback