fallback

Спипаха двама по време на сделка с 15 кг марихуана

По време на операцията е разкрита и нива с 44 конопени растения

19.08.2024 | 14:51 Автор: Деси Николова

Специализираната полицейска операция за неутрализиране на престъпно сдружение, занимаващо се с държане и разпространение на канабис, е проведена на 15 и 16 август на територията на областите Габрово и Търговище. 

Екипите на ГД "Борба с организираната престъпност" влезли в следите на двама мъже – на 37 и 44 години, които били задържани по време на реализацията, в района на бензиностанция. Арестът бил осъществен в момент на сключване на сделка за 15 кг канабис. Последвали оперативни действия на три адреса и две превозни средства. При полицейската работа били открити и иззети още пет килограма  суха зелена листна маса, 3450 лева и 4 телефона.

В рамките на реализираната специализирана операция е установена нива с добре развити 44 растения с височина между 150 см и 300 см от рода на конопа. Събрани са данни за съпричастност на задържаните лица към отглеждането на насажденията.

Материалите са докладвани на Окръжна прокуратура - Габрово. Двамата задържани за 24 часа са привлечени към наказателна отговорност. Мярката на единия обвиняем е удължена до 72 часа, а другият е освободен с гаранция в размер на 5000 лв. Работата по доказване на цялостната дейност на лицата продължава.

Снимка: МВР

fallback
Още от Криминално
fallback