fallback

Адвокатът на Румен Гайтански пред Bulgaria ON AIR: Атаката срещу него идва от Делян Пеевски

2019 г. е отпуснат кредитът от ББР, уточни юристът Константин Симеонов

17.08.2024 | 13:42 Автор: Толя Стоянова

Атаката срещу Румен Гайтански идва от Делян Пеевски. Това заяви пред Bulgaria ON AIR адвокатът на бизнесмена – Константин Симеонов. По думите на Симеонов Гайтански не е бил издирван. А когато разбрал за обиските, се върнал в България, за да съдейства на разследващите.

Румен Гайтански, по прякор Вълка, е бил в Гърция, когато е научил, че са започнали обиски. Явил се вчера пред комисията за противодействие на корупцията, за да бъдат извършени необходимите процесуално-следствени действия. Пред Bulgaria ON AIR адвокатът му коментира доброволното явяване на бизнесмена пред прокуратурата.

"Г-н Гайтански не се е предал, защото не е бил издирван. Аз разговарях още в сряда с него и той каза: "Аз нямам никакво намерение да се крия като мишок", посочи Симеонов.

Той добави, че бизнесменът се е явил в следствието още на 15 август, когато се е свързал с разследващите от Антикорупционната комисия. Според него причината за задържането му е само една.

"Когато настъпиха определени събития в ДПС, Делян Пеевски използва прокуратурата и КПКОМПИ като бухалки. Целта на това упражнение е почетният председател на ДПС - Ахмед Доган. Румен Гайтански е близък с него, той е средството", подчерта адвокатът.

Защитникът на Вълка коментира и изтегления от него кредит от близо 150 млн. лв.

"Общата сума на кредити, които Пеевски е получил от тази банка, която той е използвал като свое портмоне, са доста по-големи от кредита на Гайтански. Кредитът не е изтеглен от Гайтански. Кредитът е използван за плащане на такси", обясни адвокатът.

Симеонов е категоричен, че Гайтански не се страхува за живота си. Припомняме, че Румен Гайтански - Вълка беше задържан за 72 часа, след като се предаде доброволно. Той се разследва за присвояване на необезпечен кредит от близо 150 млн. лева. Гайтански трябва да се яви пред съда в понеделник.

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Криминално
fallback