Къде са Румен Гайтански и Стоян Мавродиев?

Иван Георгиев беше единственият задържан по случая с кредита от ББР

16.08.2024 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Арестуваният по аферата "Гайтански" излиза на свобода срещу 50 хил. лв. Иван Георгиев беше единственият задържан след обиските на прокуратурата в сряда в офисите на бизнесмена по прякор Вълка. Гаранцията на Иван Георгиев е съобразена с имотното състояние на задържания.

До този момента няма коментар от прокуратурата. Липсва и информация около издирването и задържането на Румен Гайтански и бившия управител на Българската банка за развитие (ББР) Стоян Мавродиев.

Гайтански, Мавродиев и Георгиев са обвинени в присрояване на държавни средства в особено големи размери.

"Не е проблем, че нямаме човек в ареста. Проблем е, че някой е допуснал да бъде даден такъв кредит при явно фирма, която няма обезпечение; че след това никой не се е интересувал защо тази фирма не си връща кредита; че след това са подавани сигнали и по тях не са работили разследващите. Това са проблемите, които показва този пореден случай. Видяхме някакви дати, разбрахме, че един прокурор тръгва да работи по един състав на престъпление, по който няма доказателства и го прекратява. След това му казват и той започва да работи по друг състав на престъпление, това е същият прокурор. Не е ли логично, че когато имаш такъв случай, трябва да го огледаш от всички страни", коментира съдебният репортер Силвия Великова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR