Обявиха за общодържавно издирване един от причинилите пожара над Сливен

Овладяха пожара над града

16.08.2024 | 09:58 Редактор: Искра Ангелова
Екипи остават на терен.
Екипи остават на терен.

Овладяха пожара над Сливен. Това обяви областният управител Чавдар Божурски.

От думите му стана ясно, че един от извършителите все още се издирва от полицията, въпреки че снощи бе обявено, че са задържани две лица. Огънят възниква в четвъртък около 13:00 часа над сливенския квартал "Комлука", след като двама криминално проявени мъже палят кабели, за да извлекат от тях цветни метали.

Пожарът е овладян след намесата на хеликоптера на ВВС и усилената работа на терен на пожарникари, полицаи, военни и доброволци. "Днес екипи на пожарната и горски ще следят да не се разпалят тлеещите огнища на места", каза Божурски, цитиран от БНР.

"Ситуацията е следната - снощи в 20 часа приключиха действията на терен, пожарът е локализиран и овладян. Останаха четири екипа, които да контролират ситуацията, а днес горските служители ще извършат профилактика на терена", добави той.

Полицията издирва втория участник в палежа - 27-годишен криминално проявен мъж. Старши комисар Димитър Величков обобщи работата на полицията по случая.

"Лицата са на 27 и 21 години. Едно от тях се укрива, което е обявено за общодържавно издирване в момента и се правят всички усилия да бъде открито. Говорено е с близки и познати да се предаде, тъй като няма смисъл да продължава да се укрива, утежнява ситуацията", коментира Величков.

Днес изтича 24-часовото задържане на първия заловен за палежа. Очаква се прокуратурата да поиска 72-часово задържане.

Снимка: БГНЕС / Архив