fallback

Задържаха криминално проявени за пожара в Сливен

Двамата са добре познати на полицията

15.08.2024 | 21:24 Автор: Искра Ангелова

Двама души са задържани за пожара в Сливенската планина, тръгнал от крайния квартал "Комлука", обяви директорът на ОДМВР Сливен старши комисар Димитър Величков. Те са криминално проявени. В момента се изяснява как точно са предизвикали пожара.

В късния следобед в борбата с огъня се включи и хеликоптер на ВВС.

Двамата виновни за пожара са криминално проявени и са познати на полицията, коментира старши комисар Величков. Към момента една е основната версия за палежа.

Огънят е на няколко фронта

"Причината за пожара са две лица, които са криминално проявени. В района, точно в подстъпа за парк "Св. Георги" и квартал "Комлука" са горили кабели. Сега се работи с тях и е образувано досъдебно производство. Работата продължава с лицата. Пожарникарите овладяват огъня на няколко фронта - от север до 33-метровия кръст, който се извисява над града, и от запад и от изток", обяви областният управител Чавдар Божурски, цитиран от БНР.

"И полиция, и пожарна, и военни и доброволци всички хора са на терен, тъй като същият е труднодостъпен. В голямата си част има и подходи, където се включиха противопожарните автомобили, включително и противопожарните автомобили , включително и техниката на военните. През целия ден и към момента няма проблем за къщите и за хората. Няма пострадали. Това, че се усеща известен дим, нали, е най-малкия проблем", поясни той.

Борбата с огъня продължава. На този етап властите нямат намерение да искат помощ от съседни области.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback