fallback

Задържаха управителя на запалилия се старчески дом в Банкя

Въпросът за това кой трябва да затвори институцията не е към МВР, каза Калин Стоянов

15.08.2024 | 10:50 Автор: Беатрис Младжова

Задържаха жената, която е управител на дома за възрастни хора в Банкя за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Това съобщи пред медиите служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в коментар за възникналия вчера пожар в къща в Банкя, при който загина един човек, а трима други пострадаха.

Министър Стоянов внесе яснота по журналистически питания, свързани с възникналия през вчерашния ден тежък инцидент в Банкя. 

"Със заповед до 24 часа е задържана управителката на нелицензирания дом. Работим по досъдебно производство за престъпление - палеж. Към него ще бъдат приобщени материалите от извършените от институциите проверки", поясни вътрешният министър. 

Той коментира, че е имало няколко проверки от страна на Агенцията за приходите и други институции в държавата, констатираните административни нарушения са внесени на прокуратурата. Образувана е  преписка, която е предадена на МВР преди две седмици и по която са изпълнени всички указания, дадени от прокурора. 

"Тук е мястото да кажа, че кой да затвори дома, не е въпрос към МВР", уточни още Стоянов.

По отношение на срещата вчера на номинираната за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева с професионалното и политическото ръководство на МВР Калин Стоянов посочи, че днес предстои да ѝ бъдат предоставени допълнителните справки, анализи и доклади, които е поискала от тях.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback