18-годишен с "Мерцедес" простреля с пневматичен пистолет мъж на 25 г.

45-годишен пловдивчанин, управлявал електрическо АТВ, катастрофира край Созопол

15.08.2024 | 09:28 Редактор: Тодор Петров
18-годишен с

18-годишно момче от Поморие простреля друг млад мъж с пневматичен пистолет и беше задържан от полицията. Инцидентът се случва около 16:40 часа в сряда.

Сигналът е подаден в Районно управление - Поморие от 25-годишен помориец за това, че около 10:00 часа сутринта на поморийската улица "Родопи" е прострелян в областта на лявата подбедрица с пневматичен пистолет от млад мъж, управляващ джип "Мерцедес ML", с бургаска регистрация, живеещ в махалата на Поморие. 

Потърпевшият получил медицинска помощ в УМБАЛ – Бургас, след което е освободен за домашно лечение. 

18-годишният помориец е задържан в близост до строителен маркет "Мосю Бриколаж" в бургаския комплекс "Меден рудник" със съдействието на служители от Четвърто Районно управление – Бургас. Пневматичният пистолет, с който е извършено деянието, е намерен и иззет.

Направил е пълни самопризнания, като мотивът за прострелването е в процес на изясняване. Задържан е с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа.

Две катастрофи в Бургаско

Две катастрофи на територията, обслужвана от полицията в Бургас, се случиха през изминалото денонощие. За щастие няма жертви, но двама мъже са в болница, а трети е задържан в ареста.

Първият инцидент се случва в полунощ, когато в Районното управление в Созопол е получено съобщение за самостоятелен пътен инцидент, възникнал в района на заведение "Сахара" в къмпинг "Каваци" край Созопол. Катастрофирал е 45-годишен пловдивчанин, управлявал електрическо АТВ с мощност 1500 W. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1,87 промила, съобщи БНГЕС.

Водачът е задържан със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

При друг инцидент, случил се около 5 минути след полунощ на пътя Бургас – Варна, са пострадали двама мотористи.

Снимка: Pixabay