fallback

Откриха 6 000 000 къса контрабандни цигари на ГКПП "Никопол"

Намерени са в товарен автомобил, пътуващ от България за Чехия

14.08.2024 | 09:40 Автор: Толя Стоянова

Митническите инспектори от сектор "Оперативен контрол" - Свищов задържаха 6 000 000 къса (300 000 кутии) цигари без български акцизен бандерол, укрити в товарен автомобил. На 10.08.2024 г., около 8:10 ч., в района на ГКПП "Никопол" - ферибот, митническите служители спират за проверка товарен автомобил, пътуващ от България за Чехия.

Водачът е български гражданин. Предоставя товарителници, съгласно които стоката е натоварена в България, съобщиха от Агенция "Митници".

Митническите инспектори насочват превозното средство за щателна митническа проверка, при която се установява, че натоварените палети съдържат цигари от известна марка без валиден български акцизен бандерол и с надпис "DUTY FREE".

Акцизните стоки са задържани и по случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница "Русе". Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите с цел противодействие на контрабандата.

Снимка: Агенция "Митници"

fallback
Още от Криминално
fallback