Жена хвърли 3 850 лева и 500 евро на боклука по указания на ало измамници

Част от парите били открити в обвиняема, която е освободена срещу подписка

13.08.2024 | 17:20 Редактор: Елеонора Танева
Жена хвърли 3 850 лева и 500 евро на боклука по указания на ало измамници

30-годишната жена от Лехчево е привлечена в качеството на обвиняема по досъдебно производство на Районна прокуратура – Монтана за въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

На 11 август на ул. "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, след предварителен сговор с неустановени лица, Б.М. участвала като помагач в измама на жена.

Пострадалата била въведена в заблуждение чрез телефонни разговори, че съдейства на полицията за задържане на престъпници. За целта ѝ били дадени указания за предаване на всички парични средства, с които разполага вкъщи, които след приключване на полицейската операция щели да ѝ бъдат върнати. Жената ги изпълнила, като оставила 3 850 лева и 500 евро до контейнер за смет. Впоследствие парите били взети от обвиняемата Б.М.

В хода на разследването са събрани доказателства, в частност свидетелски показания и документи, които водят до извода за виновността на Б.М.

При извършен обиск на обвиняемата, претърсване и изземване на обитаем от нея имот е била открита част от парите на пострадалата.

Спрямо обвиняемата Б.М. е взета мярка за неотклонение "подписка".

Продължават действията по разследване по дело на Районната прокуратура – Благоевград за същото престъпление, извършено на август в ж.к. "Запад" в гр. Благоевград. В резултат на престъплението на пострадалата 59-годишна жена е причинена имуществена вреда в размер на 9 235 лева.

Прокуратурата и полицейските органи призовават гражданите да бъдат бдителни и да не се доверяват на съмнителни обаждания по телефона.

Снимка: pixabay