fallback

Съдът пусна Биляна Петрова предсрочно от затвора: "Неочаквано е"

Тя развила много тежка форма на остеопороза

12.08.2024 | 19:03 Автор: Искра Ангелова

Апелативните магистрати в Бургас освободиха предсрочно от затвора бившия зам-кмет на столичния район "Младост" Биляна Петрова, която излежаваше петгодишна присъда в Сливенския затвор. Бургаският апелативен съд не е уважил протеста на държавното обвинение срещу определението на окръжните магистрати в Сливен.

Биляна Петрова беше осъдена в края на 2022 година за искане на подкуп, заедно с бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров, искан от строителния предприемач Александър Ваклин.

В 17:00 ч. тя излезе от следствения арест към затвора в Бургас, подпирайки се на бастун и сподели, че е развила много тежка форма на остеопороза, която не е лекувана в затвора и това е довело до счупване на таза и гръбначния стълб.

"Първата глътка свободен въздух, не очаквах, че ще ме пуснат, така че съм изненадана, но съм щастлива. Сега остават 11 месеца условна присъда, със сигурност няма да наруша условията. Аз навремето отказах да лъжесвидетелствам срещу Иванчева и провалих идеята за бърз процес на бившия главен прокурор. И те към мене винаги са имали желания, тези заплахи аз не ги крия. Получава съм ги от деня на ареста и след ареста , така че това беше очаквана линия на поведение", призна той.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback