fallback

20 години затвор за мъж, убил жена си в Омуртаг

Нанесъл ѝ множество силни удари с ръце и крака по цялото тяло

12.08.2024 | 15:40 Автор: Толя Стоянова

Окръженият съд в Търговище призна за виновен по обвинение за убийство на млада жена, извършено в условията на домашно насилие и по особено мъчителен за убитата начин, както и с особена жестокост, и осъди 29-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в града. Първоинстанционният съд реши С.К. да търпи наказание "лишаване от свобода" в размер на 20 години при първоначален строг режим на изтърпяване. Делото бе решено в рамките на една година от извършването на тежкото престъпление, съобщиха от прокуратурата.

От обвинителния акт, внесен през месец април 2024 г., става ясно, че обвиняемият и неговата 21-годишна жертва се запознали през 2022 г. и заживели на семейни начала. Част от времето си прекарвали в България, а друга част при техни роднини във Франция. По време на съжителството им мъжът често малтретирал младата жена, като упражнявал както физически, така и психически тормоз над нея. Той бил много ревнив и имал чести изблици на вербално и физическо насилие спрямо пострадалата, включително и в присъствието на други хора. С.К. държал пострадалата в подчинено положение и я контролирал напълно.

В началото на месец август 2023 г. двамата се завърнали в България след поредно гостуване при роднини в чужбина. Установили се за кратко в апартамент, собственост на мъжа, намиращ се в град Омуртаг. Именно там в ранния следобед на 29 август след пореден пристъп на ревност С.К. нанесъл жесток побой на своята жена. Той ѝ нанасял множество силни удари с ръце и крака по цялото тяло, като ѝ причинил множество травматични увреждания, в резултат на които тя починала.

Присъдата на Окръжния съд в Търговище подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна. След като се запознае с мотивите на съда, наблюдаващият случая прокурор ще вземе решение дали да настоява пред втората инстанция за по-тежко наказание.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Криминално
fallback