Туристи сигнализираха за кражба в хотел в Слънчев бряг

Инцидентът е със значителни материални щети

10.08.2024 | 11:14 Редактор: Вяра Димова
Кражба на морето.

Кражба в хотел в Слънчев бряг привлече вниманието. Потърпевшият съобщава за изключително тревожен инцидент.

Засегнатите гости, пребивавали в хотела от 28 юли до 2 август 2024 г., забравили куфар при главния вход на хотела в деня на напускане, съобщили за това на 3 август на хотела. Персоналът първоначално не знаел нищо за куфара. Едва по-късно той е намерен в една от стаите на персонала и изпратен по куриер на гостите.

На 5 август гостите получили куфара, но при проверката установили, че липсват няколко лични вещи. Сред тях били ценни предмети като дамска чанта, слънчеви очила и бански костюм. При запитване в хотела, първоначално била обвинена куриерската фирма. Щателно разследване и подаден сигнал в полицията в София обаче довели до потресаващи открития.

На 6 август гостите получили съобщение в Instagram със снимки на откраднатите им лични вещи, които били заснети, заедно с вещи на други гости. Те обаче очевидно били направени от служител на хотела. Инцидентът причинил значителни материални щети. Въпреки сериозността, до днес няма нито обяснение, нито извинение, нито обезщетение от страна на хотела.

Имената на анонимните гости са известни, но няма да бъдат публикувани поради съображения за поверителност. Инцидент поставя сериозни въпроси относно сигурността и отношението към личните вещи на гостите. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)