fallback

Хванаха две българки, опаковани с 8 кг кокаин под дрехите (+ВИДЕО)

При друга проверка на отдел "Борба с наркотрафика" са установени 22 кг марихуана на "Капитан Андреево"

08.08.2024 | 12:35 Автор: Елеонора Танева

Марихуана и кокаин откриха митническите служители от отдел "Борба с наркотрафика“  на МП "Капитан Андреево" при две отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната.

На 07.08.2024 г. на пункта пристига лек автомобил "Пежо" с българска регистрация, в който пътували, шофьорът и двамата му спътници мъж и жена – български граждани, от България за Турция. По метода "анализ на риска" превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители откриват във фабрични кухини в задните врати, както и в три специално изградени тайника в пода на автомобила 80 пакета със зелена тревиста маса. При направения полеви тест реакцията на зелената маса е на марихуана с общо бруто тегло е 22.08 кг.

"Облечени" с кокаин жени

В същия ден при друга проверка на лек автомобил "Мерцедес", в който пътували от България за Турция водачът и две жени – български граждани, се установява, че пренасят кокаин. Наркотикът е открит при личен преглед на двете жени. По телата им, прикрепени с ластичен колан около кръста, са били укрити по четири пакета, съдържащи бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на кокаин. Общото бруто тегло на открития кокаин е 8.760 кг.

По случаите е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Криминално
fallback