fallback

До 6 години затвор грозят шофьора, причинил катастрофата с деца в София

Има 18 криминални провинения, нарушения на пътя и кражба

02.08.2024 | 18:50 Автор: Толя Стоянова

Пробата за наркотици на шофьора, причинил катастрофата на столичния булевард "Тодор Александров" вчера, е положителна. Той е обвинен за причиняване на тежка телесна повреда, докато е карал дрогиран с кокаин и с превишена скорост. При инцидента пострадаха петима души, сред които две деца и пешеходец, преминаващ по тротоара.

18 криминални провинения, нарушения на пътя и кражба. Това са част от престъпленията, направени от 42-годишния шофьор.

Александър Петрун не е пребивавал у нас, а най-вероятно в Мексико. Многократно е влизал и излизал в територията на страната ни. Книжката му е от Мексико. Има стари присъди, но е реабилитиран. Петрунов може да лежи в затвор от 1 до 6 години.

В колата са били две деца – момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в "Пирогов". Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата. Тежко ранен е 26-годишен пешеходец, ударен от колата. Откаран е също в "Пирогов" в травматичен шок. По-късно от лечебното заведение съобщиха, че е в стабилно състояние. В болница остава и 43-годишния шофьор, спътника до него, отказал хоспитализация.

Автомобилният състезател Ангел Башкехайов обясни, че такива скорости като тази, която е развил шофьорът, около 100 км/ч, не са пригодни за градски условия.

Според очевидци автомобилът се е движел с висока скорост, когато шофьорът е изгубил контрол, минал през колелото на трамваите и спрял в храстите до спирка на градския транспорт.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

fallback
Още от Криминално
fallback