fallback

Шофьорът, причинил катастрофа с деца в София, е употребил кокаин

Той има 18 криминални провинения

02.08.2024 | 13:43 Автор: Деси Николова

Шофьорът, който вчера причини катастрофа на столичния булевард "Тодор Александров", е употребил кокаин. Той има 18 криминални провинения, нарушения на пътя и кражба.

В колата са били две деца - момчета на 10 и 12 години. Те са откарани в шокова зала в "Пирогов". Не са пострадали сериозно, но остават за наблюдение в болницата. Тежко ранен е 26-годишен пешеходец, ударен от колата. Откаран е също в "Пирогов" в травматичен шок. По-късно от лечебното заведение съобщиха, че е в стабилно състояние. В болница остава и 42-годишният шофьор, а спътникът до него отказал хоспитализация.

"Подобно поведение е чудовищна безотговорност, още повече с деца в колата. Такова поведение вероятно се дължи на това, че не се случва за пръв път. Създаването на чувство за безнаказаност води до такива инциденти, а то се създава, когато много пъти ти се разминава", каза Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Автомобилният състезател Ангел Башкехайов обясни, че такива скорости като тази, която е развил шофьорът около 100 км/ч, не са пригодни за градски условия.

"Всички хора обичаме адреналина, обичаме скоростта, тя блазни, но в един момент започваме да губим границата и стават опасни ситуации", каза Башкехайов.

Според очевидци автомобилът се е движел с висока скорост, когато шофьорът е изгубил контрол, минал през колелото на трамваите и спрял в храстите до спирка на градския транспорт.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback