Мъж намушка приятелката си, брат ѝ и бившия ѝ във Вършец

Задържан е за срок до 24 ч. в РУ - Берковица

01.08.2024 | 12:50 Редактор: Толя Стоянова
43-годишен криминално проявен врачанин е задържан за нанасяне на порезни рани.

43-годишен криминално проявен врачанин е задържан за нанасяне на порезни рани с нож на трима жители на Вършец. На 31.07.2024 г. в 20:38 ч. от ЕЕН 112 в ОДЧ на РУ - Берковица постъпил сигнал за възникнал скандал в частен дом в гр. Вършец. При посещение на място полицейските служители установили, че криминално проявеният отишъл в дома на 41-годишната си приятелка в курортния град.

След като забелязал, че с нея били брат ѝ на 36 г. и бившият ѝ приятел на 62 г., извадил от дрехите си джобен нож и ѝ нанесъл порезна рана в рамото и отзад във врата, след което нападнал и причинил порезни рани на брат ѝ и на бившия ѝ приятел. След причиняване на телесните травми 43-годишният мъж напуснал жилището, съобщиха от МВР.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия служителите на РУ - Вършец и ОДМВР - Монтана го установили в паркова зона на курортния град. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 ч. в РУ - Берковица.

На пострадалите е извършен медицински преглед от дежурен екип на ФСМП - Вършец, след което са транспортирани до МБАЛ - Монтана, където са настанени в отделение по ортопедия, без опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)