fallback

ГДБОП спипа трима граждани с огромно количество наркотици

"Около 230 кг марихуана, голямо количество амфетамин, екстази, кокаин", каза Калин Стоянов

31.07.2024 | 17:10 Автор: Деси Николова

Трима души са задържани при операция на ГДБОП срещу наркоразпространението в София. Заловено е и голямо количество дрога, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

"Иззети са доста сериозни количества различни наркотици, например около 230 кг марихуана, голямо количество амфетамин, имат екстази, имат кокаин, горе-долу цялата палитра от наркотични вещества и към момента продължават процесуалните действия на други адреси", заяви Стоянов.

Според първоначалните оценки откритите наркотични вещества са за милиони левове, като точната стойност предстои да бъде установена в хода на производството. Според експерти цената на иззетите наркотици на "черния пазар" е многократно по висока от цените на съдопроизводството.

Материалите по случая са докладвани в Софийската градска прокуратура и е образувано досъдебно производство. С прокурорско постановление на тримата арестувани е наложено задържане за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Калин Стоянов обяви още, че са задържани всички участвали в побоя над жена в Перник.  Министърът определи престъплението като изключително брутално и цинично.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Криминално
fallback