Ревност стои зад жестокото убийство на жена в Пазарджик?

Извършителя го грози доживотен затвор

29.07.2024 | 18:51 Редактор: Беатрис Младжова

Разкрити са вероятните мотиви за убийството на жената в Пазарджик. Тежкото престъпление беше разкрито от криминилстите в града. Престъплението е извършено в хотел в центъра на областния град. При подаване на сигнала за жена в тежко състояние, лежаща на пода, се отзовава екип на Спешна помощ. 

Медиците установили, че жената е починала, а по тялото имало следи от пробождания. Жертвата е 29-годишна жителка на пловдивското село Триводици. А извършителят е 35-годишен мъж от град Септември, с когото жената живеела. Мъжът е с десетки криминални прояви, многократно осъждан за кражби, телесни повреди и измами с фалшиви пари.

"Мотивите за извършване на деянието най-вероятно са ревност. Към настоящия момент съдебно-медицинската експертиза е установила, че се касае за 4 прободни рани, нанесени със значителна жива сила в тялото на пострадалата. Повдигнато е обвинение за извършено престъпление. Наказанието е предвидено за умишлено причинена смърт при условието на опасен рецидив. От 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна", заяви прокурорът Тихомир Гергов.