fallback

Убиха млада жена в центъра на Пазарджик

Задържан е 35-годишен мъж с десетки криминални прояви

29.07.2024 | 11:54 Автор: Вяра Димова

В центъра на Пазарджик е убита млада жена. Извършителят на тежкото криминално престъпление е установен и задържан в резултат на работата на криминалисти от полицейските управления в Пазарджик и Септември, подпомогнати от екип на Главната дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

Около 20:00 часа в събота от управител на хотел в центъра на областния град е получен сигнал в Районното управление (РУ) на полицията. Управителят е казал, че в коридора на хотела млада жена лежи в безпомощно състояние. Незабавно към мястото са били насочени полицейски патрули и екип на Спешна помощ. Пристигайки, медиците са констатирали, че жената е починала, а по тялото е имало следи от пробождания. Оказало се, че жертвата е 29-годишна жителка на пловдивското село Триводици.

За работа по случая е бил сформиран екип от служители от сектор "Криминална полиция" при РУ-Пазарджик, сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при Областната дирекция на МВР-Пазарджик, Районното управление-Септември, експерти, разследващ полицай. На по-късен етап в действията са се включили и служители от София. Всички процесуални действия са осъществени под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

За случая е уведомен дежурен прокурор при Окръжната прокуратура в областния град. На местопрестъплението е извършен щателен оглед. Тялото е транспортирано за аутопсия.

В резултат на проведени оперативни и издирвателни действия е установена самоличността на извършителя. Това е 35-годишен мъж от Септември, с десетки криминални прояви, многократно осъждан за кражби, телесни повреди и прокарване в обръщение на неистински парични знаци, поясни още говорителят на полицията. 

Установено е, че той е познавал жертвата и преди време е съжителствал с нея. Полицаите са задържали мъжа в жилището на негови роднини, открито и иззето е оръжието на престъплението. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Криминално
fallback