Пребиха жестоко ученик в София

Момчето е настанено в болница

22.07.2024 | 22:10 Редактор: Искра Ангелова
Двама са привлечени към наказателна отговорност.

Побой между ученици в София изпрати момче в болница. Инцидентът е станал на 16 юли 2024 година около 22:30 часа в центъра на София. Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две лица, Л. Д., на 14 години, и А. П., на 22 години, за съучастие в нападението.

Инцидентът се е случил в късните часове на деня, когато А. М., ученик, бил нападнат от четири лица, включително Л. Д. и А. П. Според събраните доказателства те са нанесли удари с ръце в областта на лицето и тялото на жертвата.

В резултат на нападението, А. М. е получил сериозни наранявания: счупване на носните кости, контузия и периорбитрален хематом вляво, мозъчно сътресение и болка в областта на дясната длан. Нараняванията представляват временно разстройство на здравето, което не е опасно за живота, но са били извършени по хулигански подбуди.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за участие в деянието на Л. Д. и А. П. С постановление на наблюдаващия прокурор от 19 юли 2024 година, двамата са привлечени като обвиняеми.

Снимка: Pixabay