fallback

83 кг марихуана за над 1 330 000 лв. хванаха митничари

Наркотикът бил скрит в камион с българска регистрация

22.07.2024 | 14:32 Автор: Вяра Димова

Митническите служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Териториална дирекция Митница Пловдив при проверка в района на ГКПП "Капитан Петко войвода" задържаха над 83 кг марихуана.

Наркотикът е открит в товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Гърция през ГКПП "Капитан Петко войвода" на 18.07.2024 г. Шофьорът на камиона - български гражданин, е представил документи за превозвана групажна стока, част от която санитарен фаянс, от Португалия за България.

По метода "анализ на риска" митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка. В хода на контролните действия е сформиран съвместен екип от митнически служители и гранични полицаи, които откриват в товарното помещение върху палети със санитарен фаянс 7 кашона, съдържащи 124 прозрачни вакуумирани пакета със зелена тревиста маса.

Направен е полеви наркотест, който показва реакция на марихуана с общо бруто тегло 83,250 кг на стойност 1 332 000 лева, по цени за нуждите на съдопроизводството.  По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор на ТД Митница Пловдив под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково.

Снимка: Агенция "Митници"

fallback
Още от Криминално
fallback